wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: CONSILIUL DE ONOARE AL ORDINULUI NATIONAL STEAUA ROMANIEI A DECIS ASTAZI RETRAGEREA ORDINULUI STEAUA ROMANIEI PRESEDINTELUI UDMR KELEMEN HUNOR. DECIZIA FINALA APARTINE PRESEDINTELUI ROMANIEI

Astăzi 15 noiembrie, președintele CNMR Alexandru Cumpănașu a solicitat președintelui Consiliului de Onoare al Ordinului National Steaua României, Domnul Costin Georgescu, informații cu privire la stadiul solicitării CNMR de retragere a Ordinului Steaua României domnului Kelemen Hunor, deputat și președinte al UDMR.

Președintele Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României a transmis președintelui CNMR următorul răspuns:’’ Consiliu a decis astăzi prin vot secret cu 5 voturi pentru și o abținere, retragerea Ordinului Steaua României, domnului deputat Kelemen Hunor.’’

Facem precizarea că din acest moment decizia luată de Consiliul de Onoare al Ordinului National Steaua României se transformă în propunere de retragere a acestei distincții domnului Kelemen Hunor, decizia finală aparținând Președintelui României.
CNMR face precizarea că în data de 28 august ac, am solicitat Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, retragerea decorației liderului UDMR pentru ”grave prejudicii aduse identității, demnității naționale”.

”Hotărârea de astăzi a Consiliului de Onoare, este una istorică pentru poporul român și pentru apărarea demnității nationale, istoriei și jertfelor unor generații întregi de români care s-au sacrificat pentru a ajunge la momentul 1 decembrie 1918. Declarațiile lui Hunor cu privire la Ziua Națională a României dar și declarațiile și gesturile altor lideri ai UDRM, se constituie într-o ofensă gravă adusă poporului român iar decizia de astăzi este în viziunea mea primul gest de răspuns la obrăzniciile și lipsa de respect față de simbolurile și momentele istorice ale națiunii. Felicit Consiliul de Onoare pentru decizia luată și asigur toți cetățenii României că vom continua prin intermediul CNMR să luptăm împotriva oricărui abuz sau exagerări naționalist-extremiste în raport cu cetățenii României’’ , a declarat presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.