wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Guvernul si Prim-ministrul si-au mentinut angajamentul fata de negocierile purtate cu CNMR. Rezultat important pentru CNMR si pentru cadrele didactice: Plata catre profesori a restantelor provenite din hotararile judecatoresti la rectificarea din Noiembrie

Conform proiectului de modificare a bugetului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publuce și care urmează să intre în șidinta de guvern de miercuri, rezultă plata către personalul din sistemul de învățamânt preuniversitar și universitar, a drepturilor câștigate în instanță de către cadrele didactice. Amintim că acest punct a fost principalul obiectiv de negociere și solicitare a CNMR, în discuțiile cu Prim-ministrul și membrii Guvernului din data de 28 August pentru anul 2017. Asumarea plăților acestor datorii către cadrele didactice, reprezintă un semn de responsabilitate din partea Guvernului și Prim-ministrului în relația cu CNMR.

Astfel, 550 milioane lei vor merge pentru plata restanțelor provenite din hotărâri judecătorești către cadrele didactice din sistemul preuniversitar, iar 50 milioane lei pentru cadrele didactice din sistemul universitar. Acestă decizie reprezintă un rezultat important pentru CNMR și cadrele didactice, dar și un gest de responsabilitate și asumare de către Guvern față de sistemul de învățamânt.

În perioada imediat următoare, CNMR și-a propus să inițieze negocieri atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu Parlamentul pentru constituirea noului buget, astfel încât să fie păstrate sau majorate procentele de creștere a bugetului educației și cercetării dezbătute în ultimii 2 ani, respectiv creșterea anuală cu 16% pentru învățământ și 33% pentru cercetare. Ne exprimăm convingerea că și actualul Parlament va înțelege aceste necesități și urgențe pentru viitorul societății, în relația cu CNMR și cu angajații din sistemul de învățământ.

”La întâlnirea cu Prim-ministrul și membrii Guvernului, principala revendicare a CNMR a fost reprezentată de plata către profesori a sumelor câștigate de către aceștia în urma hotărârilor judecătorești. Mă bucur să văd că
Guvernul a respectat acest angajament și reprezintă un mare pas înainte pentru consolidarea încrederii în dialogul social.”, a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.