wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

INTALNIRE DE LUCRU A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE CU REPREZENTANTII COALITIEI NATIONALE PENTRU MODERNIZAREA ROMANIEI.PENSILE SPECILAE, POLITIA SCOLILOR,STATUTUL POLITISTULUI , ATASATII DE AFACERI INTERNE- SUBIECTE IMPORTANTE PE AGENDA

Intalnire de lucru a Ministrului Afacerilor Interne cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României. Pensiile speciale, Politia Scolilor, Statutul Politistului, Atasatii de afaceri interne- subiecte importante pe agenda.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și reprezentanții conducerii Ministerul Afacerilor Interne au primit astăzi vizita reprezentanților Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), al cărei președinte este domnul Alexandru Cumpănașu, ocazie cu care au fost abordate o serie de teme de interes pentru organizațiile membre ale Coaliției, în raport de activitatea și prioritățile Ministerului Afacerilor Interne.

În urma discuțiilor, care au vizat întărirea Autorității polițiștilor, modificările aduse legii pensiilor militare, Statutul Polițistului, relația dintre Poliția Națională și Poliția Locală, prevenirea și educația juridică în școli, organizațiile membre ale Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei și-au exprimat susținerea pentru demersurile Ministerul Afacerilor Interne de întărire a Autorității Polițistului atât în plan legislativ, cât și al mijloacelor de protecție personală.

La propunerea Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei, Ministerul Afacerilor Interne și-a exprimat disponibilitatea de a participa într-un grup de lucru, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, care să analizeze actualele reglementări, competențe și suprapuneri în planul percepției publice dintre polițiștii locali și polițiștii aparținând Poliției Naționale.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne și Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei vor întocmi în perioada imediat următoare o evaluare privind criteriile și condițiile de pensionare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi avut în vedere în raport cu legislația actuală din România.

Apreciind importanța activității preventive și a educației juridice în unitățile de învățământ, reprezentanții Coalitie Nationala pentru Modernizarea Romaniei vor prezenta conducerii ministerului, pentru evaluare și consultare, elementele unui proiect intitulat „Poliția Școlilor”.

În cadrul discuțiilor, domnul Alexandru Cumpănașu, președintele Coalitiei pentru Nationala pentru Modernizarea Romaniei, a atenționat asupra riscului fenomenului migraționist care se poate dezvolta în perioada următoare la frontiera de Sud-Vest, precum și despre importanța motivării polițiștilor care își desfășoară activitatea în județele Harghita, Covasna și Mureș.

Cele două părți au convenit ca discuțiile din perioada următoare să includă și aspecte care privesc dimensiunea de relații internaționale, în condițiile în care Ministerul Afacerilor Interne are o rețea de atașați de afaceri interne care asigură cooperarea polițienească în cazurile care privesc cetățenii români din străinătate.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.