wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: CNMR condamna gestul de agresiune politica din Comisia de Invatamant fata de Sorin Campeanu si solicita conducerii ALDE si celorlalte partide politice, limitarea acestui tip de abuzuri.

 

CNMR:  CNMR  condamna gestul de agresiune politica din Comisia de invatamant fata de Sorin Campeanu si solicita conducerii ALDE si celorlalte partide politice, limitarea acestui tip de abuzuri.

CNMR, care reprezinta cea mai larga forma de reprezentare a societatii civile din Romania: organizatii profesionale, sindicate, patronate, invatamant, mediului academic, ONG, condamna cu fermitate abuzul politic comis in aceasta dimineata in Comisia pentru Invatamant a Senatului Romaniei, prin incercarea conducerii ALDE de inlocuire a domnului Sorin Campeanu, vicepresedinte CNMR, dar si singurul profesor universitar din cadrul acestei Comisii de Invatamant, pe considerente de razbunare politica.

CNMR sustine cu fermitate reprezentarea profesionistilor in comisiile de specialitate, (in care acestia au expertiza de oferit), iar gestul de incercare a inlocuirii lui Sorin Campeanu din calitatea de simplu membru al Comisiei pentru inavatamant din Camera Deputatilor, este un exemplu negativ, prin care politicul nu respecta vointa electoratului si a societatii civile, care-si doreste in functiile de demnitate publica, persoane promovate pe principiul „meritocratiei”.

CNMR saluta de asemenea decizia plenului Comisiei si a grupului parlamentar PSD de a pastra in calitatea de membru pe Sorin Campeanu in Comisia pentru Invatamant a Senatului, prin retragerea unui alt membru al grupului parlamentar PSD din aceasta Comisie.

CNMR intelege  ,,ritualul”  si jocul politic, fara de care democratia n-ar exista dar vom pune limite prin larga noastra reprezentativitate la orice forma de abuz politic, manifestata atat fata de profesionisti ce activeaza in institutiile statului, cat si fata de posibilele abuzuri in raport cu societatea civila.

CNMR face precizarea ca va reactiona cu aceeasi fermitate, indiferent de culoarea politica sau apartenenta politica a unor oameni cu un trecut profesional ce nu poate fi pus la indoiala si va analiza cu mare atentie numirile pe care comisiile politice le-au facut in comisiile parlamentare, in functie de experienta si expertiza acestora.

 

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.