wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Grup de lucru privind securitatea la Marea Neagra agreat de catre Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei cu puterea si opozitia parlamentara din Turcia

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a avut astăzi o întâlnire oficială cu delegaţia Parlamentului turc la Bucureşti formată din membri ai Comisiei pentru politică externă.

Cu această ocazie, CNMR şi delegaţia oficialilor turci au abordat următoarele teme importante pentru relaţia dintre România şi Turcia: economie, securitate regională, turism, cercetare ştiinţifică.

În urma întâlnirii avute au rezultat mai multe iniţiative care se vor concretiza în perioada următoare între membrii Coaliţiei, în funcţie de domeniul de activitate, şi instituţiile / organizaţiile din Turcia. Presedintele CNMR, Alexandru Cumpănașu a înaintat două propuneri ce au fost agreate de către delegația turcă. Propunerile se vor concretiza în:
1. Grupul mixt de lucru româno-turc pentru securitate la Marea Neagră;
2. Grupul mixt de lucru româno-turc pentru dezvoltare economică, cercetare stiințifică și schimburi academice.

Pentru punerea în practică a celor două grupuri de lucru urmează ca detaliile să fie stabilite de către CNMR împreună cu Ambasada Turciei la București.

În cadrul discuțiilor, membri delegatiei turce, formată atât din reprezentanți ai puterii cât și din reprezentanți ai opoziției, au prezentat membrilor CNMR informații cu privire la tentativa de lovitură de stat din luna iulie a.c. Președintele Coalitiei a subliniat importanța parteneriatului strategic dintre România și Turcia, înaintând în același timp deputaților turci o propunere de creștere a transparenței privind evenimentele și actiunile ulterioare tentativei de lovitură de stat. Președintele FADERE și oficialii turci au discutat și despre comunitatea românilor din Turcia . Președintele Corpului Național al politiștilor, Stancu Petre, a prezentat opțiunea de a contribui la o strategie de securitate în zona Mării Negre în cadrul grupului de lucru, la fel ca și ceilalți președinți de organizații prezenți.

Aparitii media:


http://www.dcnews.ro/mobile/cnmr-grup-de-lucru-privind-securitatea-la-marea-neagra-cu-parlamentul-turc_519614.html

http://www.ziarulprofit.ro/index.php/cnmr-grup-de-lucru-privind-securitatea-la-marea-neagra-cu-parlamentul-turc/

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/cnmr-grup-de-lucru-privind-securitatea-la-marea-neagra-cu-parlamentul-turc-557333

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.