wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Solicitam incetarea discriminarii romanilor din diaspora in organizarea alegerilor parlamentare din aceasta iarna. Inacceptabil: 6 parlamentari la 7 milioane de romani

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) consideră inadmisibil modul în care este repezentată diaspora în Parlamentul României, astfel că drepturile românilor plecaţi din ţară sunt apărate în acest moment de către 4 deputaţi şi 2 senatori.

Este discriminatoriu, ruşinos şi innaceptabil ca 7 milioane de români, care locuiesc în afara graniţelor şi care în ultimii 10 ani au adus României un beneficiu de aproximativ 35 miliarde de euro, să aibă un asemenea deficit de susţinere în propria lor ţară.

În timp ce peste tot în ţară avem 1 deputat la 76.000 de locuitori, minorităţile, care numără cca 300.000 de persoane, sunt reprezentate acum de 18 parlamentari, diaspora este reprezentată doar de 6 parlamentari.

CNMR consideră acest aspect o trădare a încrederii celorlalţi cetăţeni din afara ţării, precum şi imposibilitatea reprezentării acestora în mod realist în Parlament.

CNMR solicită tuturor partidelor politice şi Guvernului României luarea unor măsuri urgente pentru îndreptarea acestei situaţii.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.