wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Academicianul Lucian-Liviu Albu, directorul Institutului de Prognoza Economica, din cadrul Academiei Romane, este noul vicepresedinte al CNMR pe politici economice

Domnul Academician Lucian-Liviu Albu, director al Institutului de Prognoza Economica (IPE), component al Institutului National de Cercetari Economice, din cadrul Academiei Romane, ministru al Muncii si Protectiei Sociale in anul 2000, detinator al Premiului pentru stiinte economice “Petre S. Aurelian” al Academiei Romane pe anul 2000 pentru cartea “Tranzitia economiei sau tranzitia stiintei economice?”, al Diplomei de Excelenţă a Institutului Naţional de Statistică pentru “Contribuţii la dezvoltarea cercetarii statistice in Romania”, in anul 2004, va ocupa functia de vicepresedinte al CNMR la nivel national pentru politici economice.

Conduce Institutul de Prognoza Economica al carui proces de cercetare este sustinut de activitatea a 27 cercetatori, dintre care 9 au titlul de doctori in stiinte economice si matematice, 9 sunt doctoranzi, 2 sunt antrenati si in activitati didactice, iar 2 au deţinut importante functii de-a lungul timpului in administratia publica, aducand o contributie semnificativa domeniului de activitate.

Domnul Academician Albu coordoneaza programele si proiectele de cercetare din domeniul prognozei economice din cadrul IPE, alaturi de colegii din cadrul Institutului fiind implicat, de-a lungul timpului, in proiecte bilaterale si multiraterale, avand ca principalele domenii de interes: analiza si modelarea macroeconomica, politici macroeconomice, politici si institutii ale pietei muncii, politici industriale, dezvoltare regionala si locala, integrare economica europeana si analiza microeconomica. De asemenea, a participat la schimburi stiintifice, cele mai multe cu institutii din Uniunea Europeană, dar si din SUA.

In ceea ce priveste lucrarile publicate, domnul Academician a publicat 36 de carti, din care 6 in strainatate, 494 articole si studii (in romana, engleza si franceza), peste 130 de comunicari la seminarii/conferinte, peste 90 de proiecte de cercetare si aproximativ 700 de citari.

Aparitii media:

http://www.stiripesurse.ro/academicianul-lucian-liviu-albu-noul-vicepresedinte-al-cnmr-pe-politici-economice_1153400.html

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.