wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Intalnire de lucru intre reprezentantii CNMR si ai Comisiei pentru afaceri europene privind fondurile europene pentru perioada 2014-2020

Plan de masuri agreat intre CNMR si CAE

Membrii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) au avut luni, 19 septembrie a.c., o intalnire de lucru cu presedintele Comisiei pentru afaceri europene (CAE) din Camera Deputatilor, doamna Ana Birchall, si reprezentantii acesteia pentru a analiza si evalua stadiul indeplinirii de catre CAE a mandatului de a evalua si analiza situatia absorbtiei fondurilor europene, primit din partea Biroului Permanent, in baza protocolului semnat intre CNMR si Camera Deputatilor.

Comisia pentru afaceri europene a informat membrii CNMR ca procesul de evaluare a cauzelor structurale care au generat slaba absorbtie a fondurilor europene in perioada 2007-2013, precum si de identificare a solutiilor pentru imbunatatirea procesului de absorbtie este in acest moment in desfasurare, intampinand insa obstacole in comunicarea cu Ministerul Fondurilor Europene.

Membrii CNMR au comunicat CAE problemele cu care se confrunta in acest moment Romania in ceea ce priveste autorizarea Autoritatilor de management, precum si intregul proces de absorbtie a fondurilor europene, solicitand Comisiei sa inainteze un raport catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor cu privire la aceste aspecte, precum si la necesitatea crearii cadrului necesar pentru desfasurarea in bune conditii de evaluare si analiza a absorbtiei fondurilor europene din 2007 pana in prezent, in baza mandatului primit de CAE din partea Biroului Permanent.

De asemenea, reprezentantii CNMR au considerat utila o intalnire cu ministrii cu responsabilitati in absorbtia fondurilor structurale, precum si cu domnul Prim-ministru Dacian Ciolos.

In sectorul educatie, domnul Simion Hancescu, presedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant si vicepresedinte CNMR, a semnalat Comisiei pentru afaceri europene inaplicabilitatea Ghidului “Scoala pentru toti”.

Domnul Ion Popescu, presedinte al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian si vicepresedinte CNMR, a solicitat reprezentantilor Comisiei lamuriri in privinta sumei de peste 30 milioane de euro reprezentând pre-finanţarea necheltuita pana in prezent, pe programul ‘Schema de Garantii pentru Tineri NEETS”, pe care Romania va trebui sa o returneze Comisiei Europene.

Cat priveste numarul mare al dosarelor aflate in curs privind corectiile aplicate beneficiarilor proiectelor cu finantare din bani europeni, membrii CNMR vor transmite Comisiei pentru afaceri europene o informare privind acest subiect, inaintand in acelasi timp si o solicitare catre conducerea Tribunalului Bucuresti pentru a avea o statistica corecta a hotararilor date in instanta pe marginea dosarelor avand ca subiect corectiile aplicate beneficiarilor. In acest sens, CNMR va solicita din nou o intalnire cu Autoritatea de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.

De asemenea, membrii CNMR au inaintat o adresa Comisiei cu propuneri privind implementarea Fondurilor Europene, Structurale si de Investitii (ESI) care sa fie transmise ministerului de resort, precum si cateva intrebari care sa fie transmise Ministerului Fondurilor Europene privind stadiul acreditarii autoritatilor statului membru cu rol in implementarea Fondurilor ESI, precum si eficacitatea implicarii mai multor categorii de experti externalizati in procesul de implementare/verificare si in perioada de programare 2014-2020, asa cum s-a intamplat in cadrul financiar 2007-2013.

Mentionam ca in continuare vom fi un partener solid al CAE si vom sustine eforturile si masurile propuse pentru rezolvarea problemelor intampinate in implementarea proiectelor si eficientizarea accesarii si cheltuirii fondurilor europene.

Aparitii media:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/09/20/comunicat-de-presa-coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-cnmr–13-59-31

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.