wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Parlamentari cu pensii speciale, alegatori cu pensii de mizerie. CNMR va propune posibilitatea referendumului de demitere a parlamentarului

Dacă legea care stabileste acordarea, din 2017, de pensii speciale pentru alesii locali este pentru a doua oara declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionla a Romaniei (CCR), legea privind pensiile speciale pentru parlamentari nu a intampinat oprelisti si a intrat, de ieri, in drepturi.

Astfel, peste 600 de fosti parlamentari vor primi, incepand de ieri, pensii speciale pe langa pensia de stat: de la 1.500 de lei in plus pentru un politician cu un mandat efectuat in intregime pana la aproximativ 6.000 de lei in plus pentru cei care au la activ trei mandate. Si toate acestea in detrimentul si spre sfidarea cetatenilor Romaniei, in conditiile in care pensia medie in Romania este de cca 900 de lei.

Suntem revoltati de faptul ca, la cateva luni distanta de alegerile parlamentare, alegatorii romani sunt din nou bataia de joc a propriilor alesi carora le-au incredintat votul pentru a-i reprezenta in cadrul uneia dintre institutiile supreme in arhitectura democratiei statului roman: Parlamentul Romaniei.

CNMR va propune modificarea legislatiei astfel incat sa poata fi organizat un referendum local in circumscriptie de demitere a parlamentarului in masura in care acesta nu isi va desfasura activitatea corespunzator.

La momentul adoptarii atat a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cat si a Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor (15 decembrie 2016), CNMR protesta vehement fata de hotararile luate in acest sens de Parlamentul Romaniei, considerand atunci ca este atat un act de sfidare a drepturilor omului, cat si unul de discriminare.

Aparitii media:

http://m.stiri.tvr.ro/article/77023


http://www.dcnews.ro/mobile/referendum-de-demitere-a-parlamentului-dupa-pensiile-speciale_512428.html?

http://psnews.ro/cnmr-le-da-fiori-parlamentarilor-afla-cum-ti-ai-putea-demite-deputatul-sau-senatorul-133621/

http://www.amosnews.ro/cnmr-parlamentari-cu-pensii-speciale-alegatori-cu-pensii-de-mizerie-2016-08-02

http://m.antena3.ro/actualitate/vesti-proaste-pentru-alesi-parlamentarii-ar-putea-fi-demisi-prin-referendum-local-370804.html

http://m.ziuanews.ro/revista-presei/cnmr-le-da-fiori-parlamentarilor-afla-cum-ti-ai-putea-demite-deputatul-sau-senatorul-506254

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.