wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR solicita Guvernului aprobarea de urgenta a decontarii integrale a navetei elevilor si evitarea astfel a abandonului scolar si a saraciei din mediul rural

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a devenit membră a CNMR

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) consideră că menținerea de către Guvern a măsurii de plafonare a sumelor decontate pentru abonamentele de transport ale elevilor, la un nivel care afectează grav participarea școlară a unui număr de peste 130.000 de copii, este o decizie care costă sistemul educaţional românesc, conducând la creșterea ratei abandonului școlar și adâncirea stării de sărăcie și excluziune socială a copiilor din mediul rural.

Astfel, CNMR susţine demersurile Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC) şi solicită Guvernului României adoptarea deîndată a unei Ordonanţe de Urgenţă prin care costurilor destinate navetei elevilor care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu să fie asigurate integral de către stat.

Facem precizarea că măsura decontării parţiale a navetei elevilor contravine grav prevederilor Constituţiei României care precizează, cât se poate de clar, gratuitatea sistemului învăţământului de stat.

Având în vedere că abandonul şcolar timpuriu, precum şi sărăcia înregistrează în România creşteri alarmante de la an la an, iar în “Planul naţional anti-sărăcie”, lansat în acest an, Guvernul are în vedere şi aceste probleme, considerăm că această măsură trebuie tratată cu prioritate şi rezolvată în cel mai scurt timp posibil, asigurând necondiţionat accesul fizic al copiilor la educația școlară.

Totodată, menţionăm că Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a devenit membră a CNMR, fiind o organizație neguvernamentală care reprezintă drepturile și interesele elevilor din județul Constanța.

Este prima asociație din România înființată și condusă de elevi, pentru reprezentarea acestora. Odată cu înființarea sa, în anul 2013, AEC reprezintă un actor puternic pe scena sistemului de învățământ românesc, luptându-se pentru dezvoltarea acestuia și apărând interesele legitime ale elevilor.
Din data de 12 iulie a.c,. AEC continuă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) demersurile pentru decontarea integrală a navetei, urmând a fi susţinute de către toate organizaţiile membre ale Coaliţiei.

Aparitii media:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/08/01/comunicat-de-presa-coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-cnmr–14-59-53

http://www.dcnews.ro/decontarea-abonamentelor-elevi-cnmr-solicitare-pentru-guvern_512327.html

https://transilvanianews.com/tag/cnmr-solicita-guvernului-aprobarea-de-urgenta-a-decontarii-integrale-a-navetei-elevilor-si-evitarea-astfel-a-abandonului-scolar/

http://www.palo.ro/a/comunicat-de-pres%C4%83-coali%C8%9Bia-na%C8%9Bional%C4%83-pentru-modernizarea-rom%C3%A2niei-cnmr-334159

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/08/01/comunicat-de-presa-universitatea-de-vest-din-timisoara-20-15-48

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.