wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: 168 de ani de cand romanii au cantat pentru prima data “Desteapta-te romane!”

Intonat în timpul Războiului de Independență, în Primul Război Mondial, la Marea Unire din 1918 sau în Al Doilea Război Mondial, „Deșteaptă-te române!” este un simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

Cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea la 29 iulie 1848, dar interzis după instaurarea regimului comunist pentru aproape o jumătate de secol, după Revoluţia din 1989 “Deşteaptă-te române” fost ales Imn Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului, Imnul Național este considerat simbol național, având un conținut profund patriotic și național care a animat şi adunat de-a lungul timpului români care au avut un crez şi au luptat pentru drepturile naționale.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) – o amplă organizaţie care reprezintă mediul educaţional, mediul de afaceri, sindicate şi patronate, administraţia publică locală, organizaţii nonguvernamentale, tineri şi studenţi români – este conştientă, mai mult ca oricând, din respect pentru fiecare dintre noi şi pentru istoria României, că este nevoie de maturizarea societăţii şi de forţa şi mobilizarea acesteia intru intersul unitar al ţării, într-un spirit patriotic şi naţional sincer care va fi în beneficiul nostru, al tuturor.

Fie ca şi în celelalte zile, nu numai astăzi, să purtăm în suflet şi pe buze Imnul Naţional al ţării noastre şi să îl ducem cu noi oriunde ne vom îndrepta paşii.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.