wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Masacrul din Franta, un atac la principiile democratiei: libertate, egalitate, fraternitate

Actul terorist de la Nisa, un alt semn clar al unei securităţi slăbite a Europei în faţa terorismului

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) își exprimă compasiunea faţă de familiile îndurerate şi apropiaţii celor care au căzut victime atentatului de la Nisa, precum și solidaritatea față de Franţa şi poporul francez.

Regretăm şi condamnăm aceste fapte de cruzime care aduc atingere vieţii, libertăţii, egalităţii, securităţii şi stabilităţii, indiferent de locul unde au loc.

CNMR constată creșterea frecvenței acestor fapte în ultimul timp și consideră că acestea, indiferent prin ce mijloace sunt comise, dincolo de atingerea adusă vieții unor oameni nevinovați, reprezintă încălcări grave ale drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor.

Țări importante ale Europei sunt ținta atacurilor teroriste, asistând astfel la o Europă sub asediu terorist, care plătește un preț extrem de mare.

Acum cateva zile, în cadrul Summitului NATO de la Varşovia, liderii statelor membre ale blocului european admiteau că statele se confruntă cu numeroase provocări în domeniul securităţii, printre care terorismul si instabilitatea din Orientul Mijlociu si nordul Africii. Iar în Declaratia de la Varşovia privind Securitatea Transatlantică, adoptată la finalul acestui Summit, se arată că NATO va continua sa lupte pentru pace, securitate şi stabilitate în tot spaţiul euro-atlantic, statele membre acţionând împreună pentru a apăra democraţia, libertatea individuală, drepturile omului şi statul de drept.

În acest context, CNMR subliniază din nou importanța unui acord între marile puteri pentru a rezolva cauzele conflictului din Orientul Mijlociu, lăsând la o parte interese egoiste și rivalități, precum și faptul că astfel de tragedii ne readuc aminte de nevoia esențială a cetățenilor de a se simți protejați de statul în care trăiesc.

Totodată, atragem din nou atenţia că România este o țintă declarată a organizațiilor teroriste din Orientul Mijlociu, fiind un actor important în regiune pentru oferirea securităţii si stabilităţii.

Aparitii media:

http://psnews.ro/coalitia-pentru-modernizarea-romaniei-mesaj-dupa-masacrul-din-nisa-un-atac-la-principiile-democratiei-132420/

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/07/15/comunicat-de-presa-coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-12-41-34

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/coali-ia-pentru-modernizarea-romaniei-mesaj-dupa-masacrul-din-nisa-un-atac-la-principiile-democra-iei-494449

http://www.ziarelive.ro/stiri/coalitia-pentru-modernizarea-romaniei-mesaj-dupa-masacrul-din-nisa-un-atac-la-principiile-democratiei.html

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.