wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Prezenta a 51% din produsele romanesti pe rafturi, masura vitala pentru salvarea agriculturii romanesti

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) sustine decizia Camerei Deputatilor prin care si-a dat votul pentru modificarea si completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum si a Presedintelui Romaniei, care a promulgat o lege care sustine prezenta produselor autohtone pe rafturile supermarketurilor. Asadar, de acum inainte, cel putin 51% produse in volum de marfa, corespunzator fiecarei categorii de produse (carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie), vor proveni din lantul scurt de aprovizionare.

Altfel spus, odata cu publicarea legii in Monitorul Oficial, comerciantii cu o cifră de afacere de peste 2 milioane de euro vor fi obligati sa aiba la raft produse romanesti in proportie de 51%.

CNMR considera aceasta lege o masura importanta pentru economie, pentru o agricultura romaneasca functionala, fiind un pas important pentru o dezvoltare durabila.

De asemenea, consideram ca este o masura benefica pentru producatorii autohtoni si pentru promovarea produselor romanesti la nivelul unui comert ridicat, si nu in ultimul rand pentru consumatorul final.

Totodata, atragem atentia asupra modului de aplicare al acestei legi pentru a se evita politizarea metodei de alegere a producatorilor locali competitivi.

Avertizam ca vom monitoriza atent efectele pe care aceasta lege le va produce si vom actiona prompt, daca acestea vor ajunge sa fie nefaste pentru consumator, producator si economie in general.

Aparitii media:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/07/12/comunicat-de-presa-coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-13-33-49

http://www.amosnews.ro/cnmr-prezenta-51-din-produsele-romanesti-pe-rafturi-masura-vitala-pentru-salvarea-agriculturii-2016

http://www.palo.ro/a/comunicat-de-pres%C4%83-coali%C8%9Bia-na%C8%9Bional%C4%83-pentru-modernizarea-rom%C3%A2niei-319014

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.