wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Deschiderea mall-ului Parklake din cel mai populat sector al Capitalei, posibila si datorita efortului si sprijinului CNMR. Mesajul Ambasadei Portugaliei la Bucuresti catre CNMR

Anunţul datei oficiale de deschidere a Centrului Comercial ParkLake din sectorul 3 al Capitalei făcut de dezvoltatorul şi operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, alături de partenerul său irlandez Caelum Development, este o nouă reuşită a Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) în demersurile întreprinse în beneficiul cetăţenilor, în acest caz al bucureştenilor.

În luna aprilie a acestui an, la solicitarea doamnei Ana Guedes Oliveira, Director Executiv al Sonae Sierra, a avut loc o discuţie între dumneaei şi Preşedintele CNMR, domnul Alexandru Cumpănaşu. Cu acest prilej, Directorul Executiv al Sonae Sierra a prezentat blocajele cu care se confrunta proiectul la acea dată, solicitând Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României sprijin în identificarea cât mai rapidă a soluţiilor legale.

Astfel, proiectul ParkLake, o investiţie de 180 milioane de euro, care a creat între 500 şi 2.000 de locuri de muncă de-a lungul diferitelor faze de dezvoltare, şi care va crea aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă directe, după deschidere (conform datelor dezvoltatorului), se împotmolea, de mai bine de 8 ani, în găsirea unei soluţii legale în vederea construirii unei devieri rutiere suplimentare, denumită “Relaţia la stânga”, pentru autovehiculele venind pe strada Liviu Rebreanu dinspre nord pentru a intra în Centrul Comercial, necesară în vederea evitării concentrării mari de trafic în timpul orelor de vârf şi asigurării siguranţei acestora.

În tot acest timp, dezvoltatorii au venit cu soluţii, însă Primăria Municipiului Bucureşti prin Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei, responsabilă de realizarea acestei devieri suplimentare (şi nu a Primăria sectorului 3), nu a vrut sau nu a fost capabilă să ia această decizie până zilele trecute.

CNMR, o voce importantă a societăţii civile şi un partener activ în vederea stabilirii obiectivelor de reformă necesare României în acest moment, a măsurilor necesare funcţionării administraţiei publice, precum şi a măsurilor în scopul dezvoltării şi modernizării României, a înţeles deîndată gravitatea cazului şi a acţionat.

Două adrese, datate din 18, respectiv 28 aprilie a.c., au fost transmise Primarului General interimar al Capitalei, domnul Ioan-Răzvan Sava, prin care i-a fost supusă atenţiei situaţia ce necesita a fi deblocată şi rezolvată în cadrul proiectului ParkLake, solicitându-i soluţionarea de urgenţă, prin căi legale, a situaţiei descrise, salvând astfel mii de locuri de muncă, aducând milioane de euro atât la bugetul Municipiului Bucureşti, cât şi la cel al Primăriei sectorului 3, prezervând în acelaşi timp o investiţie de 180 milioane de euro.

Cele două sesizări au ajuns la fostul Primar General interimar al Capitalei, însă nu am fost onoraţi cu răspunsuri din partea domniei sale, dând dovadă de o atitudine reticentă şi netransparentă, fiind poate implicat mai mult decât ar fi fost cazul în campania electorală. Încă o dovadă, din partea administraţiei publice, de nepăsare, neimplicare, lipsa unui plan de încurajare a investitorilor străini sau punerea de beţe în roate şi poate chiar oprirea unor investitii străine care ar genera pentru locuitorii Bucureştiului locuri de muncă, dar ar aduce taxe şi impozite la buget.

În acelaşi timp, Preşedintele CNMR a avut două întâlniri şi cu Ambasadorul Portugaliei la Bucureşti, E.S. dl. Joao-Bernardo Weinstein, în vederea găsirii împreună a soluţiilor în acest caz.

Astăzi CNMR răsuflă uşurată că un proiect benefic pentru comunitatea pe care o reprezintă este la un pas de realizare.

Tot astăzi CNMR primeşte cu bucurie mesajul de mulţumire transmis din partea Ambasadei Portugaliei la Bucureşti pentru deschiderea şi efortul depuse de de CNMR în acest caz în beneficiul cetăţenilor din Bucureşti. Totodată, Ambasada Portugaliei la Bucureşti arată în mesajul transmis că speră ca pe viitor astfel de cazuri de investiţii majore importante, care sunt blocate datorită birocraţiei şi lipsei de iniţiativă a administraţiei publice, să fie cât mai puţine, astfel încât CNMR să fie un partener al Ambasadei Portugaliei şi pentru alte tipuri de proiecte.

Aparitii media:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/07/05/comunicat-de-presa-coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-cnmr–17-47-55

http://www.realitatea.net/deschiderea-mall-ului-parklake-realizata-cu-sprijinului-cnmr_1955402.html

http://www.dcnews.ro/ong-urile-rol-important-in-deschiderea-unui-nou-mall-in-capitala_510148.html

http://eqynews.ro/deschiderea-mall-ului-parklake-realizata-prin-implicarea-societatii-civile/

http://estirea.ro/deschiderea-mall-ului-parklake-realizata-prin-implicarea-societatii-civile/

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/deschiderea-mall-ului-parklake-realizata-prin-implicarea-societa-ii-civile-487623

http://www.palo.ro/a/ong-urile-rol-important-%C3%AEn-deschiderea-unui-nou-mall-%C3%AEn-capital%C4%83-313680

http://www.ultimele-stiri.eu/articol/deschiderea-mall-ului-parklake-realizata-prin-implicarea-societatii-civile/2162498

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.