wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a eliminat Sindicatul din cadrul R. A. ROMATSA de la negocierile privind amplasarea pozitiei de lucru a Centrului de Coordonare a Cautarii si Salvarii (CCSAR)

CNMR este împotriva deciziei Ministerului Transporturilor de amplasare a CCSAR în cadrul R.A. ROMATSA și este pentru amplasare în cadrul DSU

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) susține că decizia Ministerului Transporturilor de amplasare a Centrului de Coordonare a Căutării și Salvării (CCSAR) în cadrul Regiei Autonome ROMATSA este improprie, acest lucru fiind motivat de însuși Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian – ATSR, membru al CNMR.

De asemenea, CNMR consideră inacceptabil faptul că ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a exclus Sindicatul din cadrul R.A. ROMATSA de la masa negocierilor pe acest subiect, având în vedere că reprezentanții acestuia sunt cei care vor aplica această lege și ar fi trebuit să fie consultați în prealabil.

Consultarea celor care pun ulterior în aplicare deciziile, ordinele sau legile este o măsură de transparență, de responsabilitate, de conlucrare, de unitate, de profesionalism, cerințe care au fost exprimate acum câteva luni de către vocea străzii și păreau că sunt respectate.

Revenind la inoportunitatea amplasării Centrului de Coordonare a Căutării și Salvării (CCSAR) în cadrul R.A. ROMATSA facem următoarele precizări de ordin tehnic:

Obiectivul primordial al activității serviciilor de trafic aerian este PREVENIREA accidentelor aviatice generate de ciocnirea aeronavelor cu obstacole sau alte aeronave, la sol sau în aer, altfel spus SIGURANȚA TRAFICULUI AERIAN.

Iar orice stres suplimentar celui generat de activitatea de bază a controlorilor de trafic aerian produce inevitabil creșterea riscurilor în realizarea acestei siguranțe, fie că este vorba de implicarea directă sau indirectă în alte activități simultan cu dirijarea și controlul aeronavelor, fie că în apropierea controlorilor de trafic aerian se desfășoară astfel de activități.

Astfel:

1. O disfuncționalitate sistemică ce trebuie eliminată s-a dovedit în practică implicarea directă și/sau indirectă a unor controlori de trafic aerian în acțiunile de căutare și salvare. Astfel, în loc să urmărească, cu atât mai mult în astfel de momente, desfășurarea fără perturbări și în siguranță a serviciilor de trafic aerian, în mod inevitabil, controlorul de trafic aerian, supervizor de sală, este nevoit să se implice și să implice la rândul său alți controlori de trafic aerian în activitățile de căutare și salvare propriu-zise.

2. O a doua disfuncționalitate sistemică ce trebuie eliminată este amplasarea pozițiilor de lucru ale Centrului de Coordonare a Căutării și Salvării (CCSAR) în sala de dirijare de la Centrul Regional de Dirijare (ACC) București, dat fiind faptul că operațiunile de căutare și salvare necesită un volum mare de activități, inclusiv de comunicare verbală intensă cu toate autoritățile implicate.

3. Un al treilea aspect care generează disfuncționalități sistemice este tratarea situațiilor de urgență generate de accidente de aviație civilă prin intermediul CCSAR în cadrul R.A. ROMATSA, în baza celor două Hotărâri de Guvern amintite (HG nr.1251/2007 și HG nr.741/2008). Aceasta întrucât structurile, mijloacele și personalul implicat în acțiunile de căutare și salvare propriu-zise sunt în realitate DSU (care coordoneaza la nivel national gestionarea situațiilor de urgență), IGSU, ISU, IGAv, MapN, Jandarmeria, SMURD, Pompieri, administrațiile locale și formațiunile voluntare, toate acestea funcționând în cu totul alte subordonări.

4. Realitatea practică a demonstrat că poziționarea CCSAR în cadrul R.A. ROMATSA este improprie, întrucât rolul care i se atribuie îi depășește total statutul, care nu are nici un corespondent în ierarhia structurilor statului român. ROMATSA nu poate practic și nici nu ar trebui să se situeze pe același plan și, cu atât mai puțin, deasupra tuturor acestor autorități și să le decidă, dispună și coordoneze activitatea.

5. Pe de altă parte, prin conținutul HG nr. 1251 și al HG nr.741/2008, gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente de aviație civilă este tratată diferențiat fata de cadrul general existent, creează o altă structură, diferită de cea la nivel național, sub tutela unui alt minister (Ministerul Transporturilor) și acordă atribute operaționale unei entități din cadrul unei regii autonome (CCSAR-ROMATSA) care nu are nici statutul nici mijloacele și nici personalul necesar acestor activități și care în fapt apelează tot la resursele de la nivel național. Astfel, HG nr. 1251 și HG nr.741/2008 nu fac decât să adauge o verigă în plus în lanțul decizional, când de fapt este nevoie tocmai de scurtarea acestui lanț pentru rapiditatea, promptitudinea și claritatea deciziilor.

Propunerea CNMR, care vine în sprijinul unei mai bune coordonări, dar și a conducerii eficiente a activităților generate de un eveniment de aviație civilă, care implică la rândul lor acțiuni de căutare și salvare a victimelor, este de a se atribui autoritatea de coordonare și conducere a activităților de căutare și salvare în caz de accident de aviație civilă structurilor deja create prin OUG 21/2004 și OUG 1/2014, respectiv Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Pentru punerea în aplicare a acestei propuneri este necesar a se face modificări în HG nr. 74 cu modificările ulterioare (HG 1251/2007) în sensul eliminării CCSAR din cadrul R.A. ROMATSA și respectiv în HG nr.741/2008 în sensul înlocuirii CCSAR cu DSU.

În acest fel R.A. ROMATSA ar reveni la rolul inițial, corespunzător statutului său de furnizor de servicii de trafic aerian, respectiv ar avea atribuțiuni privind alertarea coordonatorului național unic (DSU) pentru situatii de urgență în cazuri clar specificate.

În sensul celor de mai sus propunerile au rolul de a elimina confuziile generate de înțelegerea diferită a noțiunii de coordonare și sunt susținute de responsabilitățile concrete ale structurilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și coordonarea misiunilor de căutare și salvare în situația producerii unui accident de aviație.

Astfel, facem aceste propuneri prin care dorim o delimitare clară a sarcinilor/obligațiilor și responsabilităților actorilor implicați în operațiunile de căutare și salvare, R.A. ROMATSA având în acest sens doar responsabilități privind alertarea, baza de date și informarea, conform RACR ATS – Servicii de Trafic Aerian.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.