wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Masuri agreate de CNMR cu Liderul Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor: Evitarea abuzurilor privind folosirea coloanelor oficiale prin amendarea Codului Rutier, constituirea condicii online obligatorii a parlamentarului pentru circumscriptie, realizarea si prezentarea de catre Parlament a unui Raport de audit privind activitatile SRTV si SRR

Membrii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) au continuat miercuri, 3 februarie 2016, seria întâlnirilor de lucru cu liderii grupurilor parlamentare din Parlamentului României, de această dată cu domnul deputat Florin Pâslaru, Liderul grupului Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor. La întâlnire a mai participat, din partea Partidului Social Democrat, domnul deputat Florin Iordache, Vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Măsuri care ţin de activitatea din cadrul Camerei Deputaţilor, cuprinse în Planul Naţional pentru Modernizarea României, au fost prezentate şi analizate în cadrul discuţiilor, membrii CNMR solicitând Liderului Grupului PSD din Camera Deputaților sprijin în vederea îndeplinirii acestora.

Liderul Grupului parlamentar al PSD a dat asigurări că va susține propunerile făcute de CNMR:

1. Constituirea unei CONDICI ONLINE OBLIGATORII A PARLAMENTARULUI cu privire la CONSULTARILE AVUTE ÎN CIRCUMSCRIPȚIE ÎN ZILELE DE JOI ȘI VINERI și prezentarea rezultatelor acestor consultări.
2. PREZENTAREA DE CĂTRE PARLAMENT A UNUI PLAN DE MĂSURI PRIVIND ÎNTĂRIREA UNITĂȚII STATULUI ROMÂN în vederea celebrării a 100 de ani de la MAREA UNIRE în spiritul toleranței și echilibrului social în raport cu minoritățile naționale.
3. Reducerea la 300 a numărului parlamentarilor prin respectarea şi aplicarea Referendumului din 2009.
4. Întărirea controlului civil asupra serviciilor de informaţii prin intermediul comisiilor parlamentare de resort prin prezentarea de criterii transparente în procesul de selectare a membrilor comisiilor şi prezentarea în faţa Parlamentului a Rapoartelor anuale care să includă şi statistici privind sesizările înaintate instituţiilor statului în ceea ce priveşte actele de corupţie, etc.
5. Aprobarea Legii PARTENERIATULUI PUBLIC – PRIVAT.
6. Aprobarea de urgență de către Parlament a Legii HOLDINGULUI.
7. Modificarea legislației penale prin renunțarea la posibilitatea retragerii plângerii în caz de viol de către partea vătămată.
8. Publicarea unui RAPORT DE AUDIT la nivelul activității TVR de către Parlament precum și oferirea unui Plan de Soluții pentru continuarea activității Televiziunii Române.

Reprezentanţii CNMR au insistat și asupra a 2 probleme care necesită o atenţie imediată din partea Parlamentului, făcând în acest sens solicitări clare.

Astfel, reprezentanţii Coaliţiei au solicitat modificarea art. 223, alin 3 din Codul Rutier al României: “In SITUAŢII DEOSEBITE, care impun deplasarea în regim de URGENŢĂ, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.” după cum urmează:
1. definirea atât a termenului “SITUAŢIE DEOSEBITĂ”, cât şi a celui de “URGENŢĂ” cu privire la folosirea coloanei oficiale de către membrii Guvernului României şi restrângerea utilizării exclusiv în caz de calamităţi naturale, conflicte armate şi pentru participarea la şedinţe ale Consiliului Superior de Apărare al Ţării (CSAT).
2. amendarea Codului Rutier prin excluderea în totalitate a folosirii de către membrii Guvernului României a coloanei oficiale.

Totodată, membrii CNMR au solicitat domnilor deputați sprijin în adoptarea legii care reglementează statutul controlorului civil de trafic aerian din România, iar vârsta maximă de pensionare a Controlorului de Trafic Aerian Civil să fie de 55 de ani, în loc de 65 de ani cum este în prezent. Activitatea controlorului civil de trafic aerian conduce la o uzură accentuată a capacităţii de observare şi coordonare a traficului aerian, iar vârsta maximă de 65 ani reprezinta un risc pentru siguranţa pasagerilor.

Ambii deputați au declarat că și aceste două propuneri vor avea susținerea domniilor lor în vederea îndeplinirii, solicitând la rândul lor aportul important pe care îl pot aduce membrii CNMR prin experiența și expertiza acestora.

La finalul întâlnirii, Liderul Grupului parlamentar al PSD a declarat că susține Planul Național pentru Modernizarea României în ansamblu și îl va prezenta colegilor în următoarea ședința de grup, propunând reprezentanților CNMR încheierea unui Protocol de colaborare între cele două structuri.

Astfel, astăzi măsurile propuse de CNMR primesc sprijin și din partea Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, după ce ieri au primit susținerea Grupului parlamentar ALDE din Cameră.

Apariții media:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/02/03/comunicat-de-presa-aid-20-48-17

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.