wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR: Mica Unire, primul pas spre Romania moderna de astazi

Acum 157 de ani, pe 24 ianuarie 1859, se infaptuia Unirea Principatelor Romane – Moldova si tara Romaneasca – un act politic fondator al tarii noastre.

Serbam astazi un eveniment de referinta in istoria romanilor, un eveniment care isi pastreaza forta spirituala pentru toti romanii, atat pentru cei din Romania, cat si pentru cei din afara granitelor.

Este un moment de reflectie, pentru noi toti, a semnificatiilor Unirii, a ceea ce a insemnat si inseamna importanta solidaritatii, adevaratul sens al unitatii, curajul si forta in scopul realizarii unitatii nationale.

Din respect pentru liderii romani dedidati si vizionari ai acelor vremuri, care au decis ca interesul national este mai presus de orice interese personale, din respect pentru fiecare dintre noi si pentru istoria Romaniei, CNMR este constienta, mai mult ca oricand, ca este nevoie de maturizarea societatii si de forta si mobilizarea acesteia intru intersul unitar al tarii, în beneficiul nostru, al tuturor. Reprezentantii CNMR directia aceasta au ales-o si o vor urma. Vorba lui Mihail Sadoveanu: “Sa mai glumim…dar sa mergem intr-o unire.”

Astfel, Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei – o organizatie care reprezinta sute de mii de profesori romani, zeci de mii de companii romaneşti, sute de mii de cetateni romani, membri de sindicat sau patronat, functionari ai administratiei publice locale si centrale, reprezentanti ai mediului universitar, tineri si studenţi romani – va da in continuare dovada de solidaritate, seriozitate si implicare in procesul de constructie si modernizare a a statului roman, neacceptand si nepermitând nicio abatere de la acesta in dorinta de a crea o Romanie mai buna generatiilor urmatoare.

La multi ani, romani! La multi ani, Romania!

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.