wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

CNMR SPARGE MAFIA DIN ENERGIE.

CNMR solicita sprijinul Comisiilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor si Ministerului Energiei pentru spargerea „FRATIEI” ENERGETICE

In urma intalnirii avute cu Ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, Coalitia Natională pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) va initia investigatii ample, prin mijloace specifice sicietatii civile, cu privire la afacerile din zona intermedierii si producerii de energie.

Aceste investigatii vor fi puse la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) deindata ce vor exista suficiente elemente care sa contureze legaturile oneroase si infractionale dintre anumite persoane si institutiile statului.

De asemenea, CNMR va analiza si legaturile dintre anumiti oameni de afaceri din aceasta zona si finantarea activitatilor unor partide politice, inclusiv electorale din trecut, prezent sau viitor in schimbul obtinerii acestor contracte. Hartile relationale si indiciile adunate vor fi instiintate deindata Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Un alt aspect al investigatiei va viza „plasarea” in Parlament a anumitor membri, membrii ai posibilelor „familii infractionale” din aceasta zona, cu menirea de a proteja si sustine interesele acestor grupuri.

De asemenea, un alt aspect aflat in atentia CNMR va viza „albirea” banilor din aceste „afaceri” prin dezvoltarea de activitati aparent legale, dar menite in fapt sa aduca la suprafata banii furati. (Posibile exemple: infiintarea de restaurante si alte localuri de lux, finantarea unor fonduri de investitii straine care sa reinvesteasca in Romania in afaceri imobiliare sau de alta natura, devoltarea de activitati de comert in zone importante pentru culegerea de informatii si folosirea acestora (ex.: Zona Herastrau, Centrul Vechi, hoteluri, etc).

CNMR nu mai poate sta indiferenta, prin larga sa reprezentare a cetatenilor, la furtul sistematic in beneficiul unor persoane sau grupuri.

Astfel, acest demers vine ca urmare a intalnirii avute de catre CNMR cu Ministrul Energiei care a asigurat membrii CNMR de intreaga disponibilitate si transparenta in oferirea informatiilor ce vizeaza contractele din aceasta zona.

Demersul vine si urmare a recentei vizite a Prim-ministrului Dacian Cioloş la Ministerul Energiei, dupa intalnirea dintre membrii CNMR si ministru, in timpul careia Premierul Ciolos a pus accentul pe nevoia unei strategii energetice care sa constituie un element esential al securitatii nationale a Romaniei, dar si in spiritul enuntat de Premierul Ciolos si Ministrul Energiei cu privire la transparentizarea activitatilor din aceasta zona.

Pentru a putea desfasura aceste activitati, CNMR solicita Comisiilor parlamentare pentru industrii si servicii din cadrul Camerei Deputatilor si Senat o intalnire care sa puna bazele unui grup de lucru pentru schimbul de informatii.

Apariţii media:

http://www.dcnews.ro/cnmr-sparge-mafia-din-energie_495234.html?

http://www.realitatea.net/cn-pentru-modernizarea-romaniei-vrea-sa-sparga-mafia-din-energie-initiem-investigatii-ample_1869976.html

http://www.evz.ro/coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-sparge-mafia-din-energie-initiaza-anchete-si-rezultatele-le-livreaza-la-dna.html

http://infoziare.ro/stire/6531652/Apel+c%C4%83tre+Parlament+%C8%99i+Guvern+CNMR+sparge+mafia+din+Energie

http://www.ziare.com/bucuresti/stiri-actualitate/coalitia-nationala-pentru-modernizarea-romaniei-sparge-mafia-din-energie-initiaza-anchete-si-rezultatele-le-livreaza-la-dna-5913570

http://www.ziarelive.ro/stiri/apel-catre-parlament-si-guvern-cnmr-sparge-mafia-din-energie.html

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.