wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Intalnire oficiala de lucru intre reprezentantii CNMR si conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a început astăzi, 27 noiembrie 2015, seria întâlnirilor cu reprezentanţii noului Guvern în vederea prezetării şi discutării măsurilor cuprinse în Planului Naţional pentru Modernizarea României propus de CNMR precum şi a identificării împreună a celor mai bune soluţii şi forme de colaborare în vederea dezvoltării şi modernizării României.

Astfel, CNMR a avut prima întâlnire cu delegaţia Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, condusă de doamna ministru Claudia-Ana Costea.

În cadrul întâlnirii membrii CNMR au adus la cunostinţă doamnei Ministru măsurile cuprinse în Planul Naţional pentru Modernizarea României, doamna Ministru declarând că susţine demersurile CNMR şi că doreşte să continue dialogul început acum câteva luni între Minister şi membrii CNMR.

Discuţia s-a axat cu precădere pe măsurile care privesc în mod direct Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Una dintre problemele ridicate de reprezentanţii CNMR a fost legată de stadiul Legii Salarizării bugetare şi a intenţiilor Ministerului în ceea ce priveşte forma finală a acestei legi.
Doamna Ministru a asigurat membrii CNMR că Legea Salarizării este una dintre priorităţile Ministerului, precizând că forma finală a acestei legi va fi gata pentru a fi prezentată Parlamentului la sfârşitul lunii februarie 2016.

În ceea ce priveşte măsura propusă de CNMR în Plan privind prezentarea de către Guvern, în regim de urgenţă, a modificărilor normelor legale privind Securitatea şi sănătatea în muncă, Ministrul Muncii a precizat că va face o analiză şi va prezenta public, în luna februarie a anului următor, concluziile analizei efectuate.

Măsura privind adoptarea unei noi Agende privind educaţia şi formarea este susţinută şi de doamna Ministru, domnia sa precizând că va exista o comunicare între Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în scopul corelării ofertei educaţionale şi formării profesionale cu cerinţele pieţei muncii.

De asemenea, membrii CNMR au adus în discuţie măsura privind interzicerea modificărilor Codului Muncii sau Codului Fiscal prin Ordonanţe de Urgenţă în vederea oferirii de predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri românesc sau străin.
Doamna Ministru Costea a precizat că, având în vedere durata scurtă a mandatului său, precum şi a importanţei celor două legi, nu îşi poate asuma modificarea Codului Muncii pe acest mandat.

Cât priveşte propunerea CNMR de introducere în programa şcolară a unei noi materii obligatorii: Cunoaşterea instituţiilor statului şi educaţie juridică, Ministrul Costea susţine această măsură ca fiind extrem de importantă, chiar dacă implementarea acesteia nu ţine de ministerul pe care îl coordonează.

Totodată, membrii CNMR au informat-o pe doamna Ministru cu privire la pericolul accidentelor de muncă din domeniul minier, solicitându-i acordarea unei atenţii sporite şi acestui aspect.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.