wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Solicitam responsabilizarea si rezolvarea cu celeritate, la toate nivelurile posibil implicate, a cazului incendiului din clubul bucurestean si salutam declaratiile Presedintelui Iohannis

Consternare faţă de atitudinea BOR, care n-are nicio legătură cu solidaritatea, compasiunea sau iubirea faţă de semenii pe care, teoretic, îi reprezintă

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) salută şi susţine declaraţiile Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu privire la cele petrecute la clubul Colectiv din Bucureşti: “(…) În aceste momente, avem datoria să învățăm o lecție din păcate plătită cu atâtea vieți și cu atâta suferință. Nu mai avem voie să tolerăm incompetența unor autorități, ineficiența unor instituții și nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide.”

AID îşi exprimă încă odată toată compasiunea faţă de sutele de familii din România lovite de tragedie şi solicită responsabilizarea şi rezolvarea cu celeritate a cazului la toate nivelurile posibil implicate: administraţie publică, justiţie, poliţie, mediul politic şi mediul de afaceri din România.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei ramâne alături de investigatori în cercetările efectuate şi se va implica, atât cât îi vor permite competenţele, pentru ca toţi vinovaţii să fie traşi la răspundere în acest caz. Nu mai trebuie tolerată nicio neregulă, incompetenţă, rea voinţă, inconştienţă sau orice încălcare a legii de către nicio persoană fizică, juridică sau instituţie a statului, astfel ca aceste forme ale corupţiei să ajungă să fie plătite cu vieţi omeneşti.

De asemenea, AID este consternată de atitudinea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Biserica Ortodoxă Română s-a comportat precum o instituţie publică obişnuită, emiţând nişte comunicate de presă reci, fără nicio legătură cu solidaritatea, compasiunea sau iubirea faţă de semenii pe care, teoretic, îi reprezintă.

Reamintim BOR că nu e o instituţie publică, ci reprezintă cel mai important factor de solidaritate socială.

AID a observat cu tristeţe că atitudinea BOR, în cazuri similare, cu impact social major, a fost una de indiferenţă în faţa problemelor sociale importante: cazul violului de la Vaslui, dar şi celelalte cazuri din întreaga ţară, în care prezenţa Bisericii nu a existat absolut deloc, procesul de condamnare a torţionarilor care au chinuit şi omorât intelectualitatea românească în perioada comunistă, etc.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.