wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Pentru prima data in 25 de ani: Acord de parteneriat intre Camera Deputatilor si Coalitia Naţionala pentru Modernizarea Romaniei privind eficientizarea absorbtiei fondurilor europene

Pentru prima dată Camera Deputaţilor va face o analiză a modului în care au fost respectate procedurile în perioada 2007 – 2015 privind absorbţia fondurilor europene, precum şi cauzele care au condus la pierderea a 5 miliarde de euro de către România.

Luni, 19 octombrie 2015, în prezenţa Preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea şi ai membrilor Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de Preşedintele acesteia, domnul Alexandru Cumpănaşu, a fost semnat acordul de parteneriat între Camera Deputaţilor şi CNMR privind eficientizarea absorbţiei fondurilor europene. La semnarea acordului a fost prezent şi domnul deputat Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, precum şi Vicepreşedinţii CNMR corespunzând domeniilor de activitate, preşedinţi ai organizaţiilor membre ale CNMR.

Acordul de parteneriat are ca obiectiv cooperarea celor două structuri în vederea stimulării şi susţinerii măsurilor viabile pentru optimizarea mecanismelor de absorbţie a fondurilor structurale, precum şi a identificării soluţiilor optime pentru problemele care pot îngreuna absorbţia fondurilor europene.

Pe durata acordului, vor fi evaluate cauzele structurale care au generat slabă absorbție a fondurilor europene în perioada 2007 — 2015 de către România ca stat membru al Uniunii Europene și, ca urmare a creşterii expertizei în domeniu, va fi modificată și completată legislația în domeniu.

Pentru îndeplinirea obiectivelor acordului, CNMR va desemna pe întreaga durată a acordului, de la data semnării până la 15 decembrie 2016, un reprezentant al Coaliţiei, cu titlu de “consilier onorific al Preşedintelui Camerei Deputaţilor”, ca persoană de legătură în îndeplinirea obiectivelor comune.

Printre proiectele care vor fi derulate în timpul parteneriatului se află și inițierea unei zile de consultare publică pentru proiectele de lege și propunerile legislative relevante în materia afacerilor europene, aflate în dezbaterea comisiilor permanente ale Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată. Cele două instituții vor realiza, periodic, evaluări ale instrumentelor structurale la nivel national și vor efectua analize sectoriale si proiecte operationale în materie de fonduri europene.

De asemenea, pentru asigurarea monitorizării şi evaluării permanente a activităţilor desfăşurate în aplicarea acordului de parteneriat, cele două structuri vor avea întâlniri trimestriale, urmând ca acestea să informeze autoritățile naționale și internaționale, persoanele interesate și cetățenii, cu privire la activitățile și acțiunile întreprinse, asigurându-se astfel transparentizarea asupra nivelului de absorbţie al fondurilor structurale. De asemenea, cei doi parteneri vor sesiza instituțiile abilitate în acest domeniu în legătură cu eventuale fapte ce pot constitui forme de încălcare ale prevederilor legale.

Acordul de parteneriat încheiat astăzi a fost însuşit şi aprobat de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Contact: Secretariatul General al CNMR,
Telefon 021 311 51 96
Fax 021 313 34 39

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.