wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Intalnire oficiala de lucru intre Presedintele Tribunalului Bucuresti, doamna judecator Laura Andrei si reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei

• Înfiinţarea unui Tribunal specializat pentru contencios administrativ

Luni, 21 septembrie 2015, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), constituită din:

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR), Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, Federația Națională Sindicală ALMA MATER, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Centrul de Studii Politice, Strategii şi Politici de Securitate, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Comunelor din România – Filiala Constanţa, Inițiativa Ecologistă din România, Federația Națională a Sindicatelor din Poliție „SED LEX”, Federația Patronatelor din Turism și Servicii, Asociația Română pentru Evaluare și Strategie (ARES), Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA-FSIA), Institutul Naţional pentru Managementul Conflictelor (INMC), Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, Asociaţia Viaţă fără Violenţă, Asociația pentru Bună Guvernare, Asociația pentru Integritate Publică, Academia Leaders4Romania,

a avut întâlnire cu Preşedintele Tribunalului Bucureşti, doamna judecător Laura Andrei, la sediul Tribunalului.
Întîlnirea a avut ca scop identificarea unor măsuri eficiente de optimizare a mecanismelor de absorbţie a fondurilor structurale europene dedicate sistemului judiciar.

Reprezentanţii Coaliţiei au prezentat măsurile propuse în vederea accelerării accesării fondurilor structurale în perioada de programare 2014 – 2020, context în care Preşedintele Tribunalului Bucureşti a apreciat că demersurile şi măsurile propuse prezintă interes general şi sunt importante pentru simplificarea procedurilor administrative care contribuie la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor structurale.

De asemenea, reprezentanţii Coaliţiei au ridicat două probleme importante care ţin de sistemul judiciar în vederea optimizării procesului de absorbţie a fondurilor europene, respectiv judecarea cu celeritate a procedurilor judiciare în domeniul achizițiilor publice având ca obiect accesarea fondurilor europene, precum şi utilitatea luării în considerare a sesizărilor anonime în domeniul accesării acestor fonduri.

În urma discuţiilor purtate, doamna judecător Laura Andrei a propus căteva soluţii reale, agreate şi susţinute de către reprezentanţii Coaliţiei, prin care procesul judiciar, în materia fondurilor europene, să fie îmbunătăţit, astfel:

1. Necesitatea unei justiţii independente şi înfiinţarea Tribunalului specializat, care să cuprindă numai zona de contencios administrativ şi fiscal.
2. Orice modificare de competenţe în materie de contencios administrativ şi fiscal să fie precedată de un studiu de impact, în actualul context privind discutarea schimbărilor din domeniu.
3. Simplificarea procedurilor de lucru raportate la noile dispoziţii ale Codului de Procedură Civilă.
4. Regândirea sistemului de formare şi recrutare a experţilor tehnici judiciari prin găsirea împreună cu reprezentanţii Serviciului Profesii Juridice Conexe din cadrul Ministerului Justiţiei şi ai Corpurilor profesionale ale experţilor, a unor măsuri concrete în privinţa îmbunătăţirii sistemului de formare la nivelul sistemului universitar, a creării unui sistem continuu de formare şi evaluare al experţilor după dobândirea calităţii de expert tehnic judiciar în urma examenului susţinut.

La finalul întâlnirii, atât doamna judecător Laura Andrei, în calitate de Preşedinte al Tribunalului Bucureşti, cât şi reprezentanţii CNMR au fost de acord că este nevoie de comunicare şi susţinere reciproce şi continue între cele două entităţi în vederea identificării problemelor şi găsirea soluţiilor care să conducă la un sistem judiciar eficient într-o Românie modernă.

DSC_0020

DSC_0016

Aparitii media:

http://www.agerpres.ro/justitie/2015/09/21/intalnire-la-tb-pentru-identificarea-unor-masuri-de-absorbtie-a-fondurilor-ue-pentru-sistemul-judiciar-17-54-17

http://www.dreptonline.ro/stiri/detaliu_stire.php?id_stire=10319

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/intalnire-la-tb-pentru-identificarea-unor-masuri-de-absorb-ie-a-fondurilor-ue-pentru-sistemul-judiciar-302360

Contact: Secretariatul General al CNMR
Telefon 021 311 51 96
Fax 021 313 34 39

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.