wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Intalnire oficiala de lucru intre domnul Ministru Iulian Matache si reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale si Modernizarea Romaniei

Seria întâlnirilor de lucru a Coaliției Naționale pentru Absorbția Fondurilor Structurale şi Modernizarea României (CNAFSMR) pe tema absorbției fondurilor europene a continuat astăzi, 2 septembrie 2015, de această dată cu delegaţia Ministerului Transporturilor, condusă de domnul Ministru Iulian Matache.

Dialogul a avut loc pe fondul interesului comun privind identificarea celor mai bune măsuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbție a fondurilor structurale în România.

Cu acest prilej, reprezentanții Coaliției au prezentat atât setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort, respectiv: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile + 10 zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit şi nu numai, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuieli aferente salariilor, onorariilor, precum şi cheltuielilor generale de administraţie, prin emiterea unui deviz estimativ la începutul proiectului pentru primele 3 luni; introducerea ofiterului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management, cât şi măsurile deja aprobate în şedinţa de Guvern din data de 19 august 2015, respectiv: eliminarea numărului maxim de funcţionari publici remuneraţi la nivelul unei instituţii publice şi asigurarea unor măsuri tranzitorii din cadrul OUG nr. 64/2009 privind implementarea unor proiecte din fonduri europene.

De asemenea, membrii CNAFSMR au menţionat în cadrul discuţiilor că, pe lângă măsurile de mai sus, sunt în discuţii cu ministerele responsabile pentru introducerea măsurii conform căreia plata partenerului să se realizeze de la Autoritatea de Management direct în contul acestuia, nu prin intermediul beneficiarului, astfel partenerii de proiecte să nu mai depindă de beneficiari în depunerea cererilor de rambursare.

Faţă de cele prezentate, domnul Ministru Matache şi-a manifestat  interesul şi a agreat aceste măsuri, considerând binevenit orice demers care este de natură a simplifica procedurile administrative, de a simplifica legislaţia și de a conduce la creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii CNAFSMR împreună cu domnul Ministru Matache au agreat înfiinţarea a doua grupuri de lucru. Unul dintre  grupurile de lucru va viza problematica finanţării atât a transportului feroviar, cât şi a celui naval, Coaliţia propunând să fie reprezentantă în cadrul grupului de către domnul Ion Popescu, Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN, domnul Anton Hadăr, Preşedinte Ferderaţia Naţională Sindicală ALMA MATER şi domnul Mihai Ivaşcu, Consilier Preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a României. În ceea ce priveşte cel de-al doilea grup de lucru, acesta vizează problematica infrastructurii municipiilor şi a infrastructurii rutiere, în general. În componenţa acestuia vor fi reprezentanţi ai Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Asociaţiei Oraşelor din România (AOR) şi Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R), membrii ai CNAFSMR. Reprezentanţii Ministerului în cele doua grupuri de lucru vor fi desemnaţi de către domnul Ministru Iulian Matache.

Crearea acestor grupuri de lucru vizează stabilirea unui dialog constant şi constructiv în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor care vizează absorbția fondurilor structurale în domeniul transporturilor.

De asemenea, în cadrul întânirii s-a stabilit organizarea pe viitor a unor unor întâlniri lunare/ periodice cu agendă prestabilită la sediul Ministerului Transporturilor.

Coaliția Națională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale şi Modernizarea României este formată din peste 40 organizaţii nonguvernamentale, sindicate, patronate şi reprezentanţi ai mediului de afaceri de la nivel central și local.

La întâlnirea de astăzi au fost prezente: Asociaţia pentru Implementarea Democrației (AID), Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Ferderaţia Naţională Sindicală ALMA MATER, Camera de Comerţ şi Industrie a României,  Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii, Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Institutul Naţional pentru Managementul Conflictelor (INMC), Federaţia Naţională a Sindicatelor din Poliţie “SED LEX”, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie (ARES) şi Academia Leaders4Romania.

DSC_0005DSC_0011DSC_0012DSC_0018DSC_0030

 

Contact:

Secretariatul General al CNAFSMR

Telefon 021 311 51 96

Fax 021 313 34 39

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.