wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Intalnire oficiala de lucru intre domnul Ministru Mihai Tudose si reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale

Seria întâlnirilor de lucru a Coaliției Naționale pentru Absorbția Fondurilor Structurale (CNAFS) pe tema absorbției fondurilor europene a continuat astăzi, 24 august 2015, de această dată cu domnul Ministru Mihai Tudose, la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Dialogul a avut loc pe fondul interesului comun privind identificarea celor mai bune măsuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbție a fondurilor structurale.

Cu acest prilej, reprezentanții Coaliției au prezentat atât setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort, respectiv: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin tranșe trimestriale / prefinanţare de 30% la începutul proiectului; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management, cât şi măsurile propuse de CNAFS şi aprobate deja în şedinţa de Guvern din data de 19 august 2015, respectiv: eliminarea numărului maxim de funcţionari publici remuneraţi la nivelul unei instituţii publice şi asigurarea unor măsuri tranzitorii din cadrul OUG nr. 64/2009 privind implementarea unor proiecte din fonduri europene.

Domnul Ministru Tudose a agreat şi susţinut măsurile prezentate mai sus, considerând binevenit orice demers care este de natură a simplifica procedurile administrative, de a simplifica legislaţia și de a conduce la creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale.

În ceea ce priveşte pericolul siturilor miniere, semnalat în cadrul discuţiilor de către Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN şi membru CNAFS, domnul Ion Popescu, domnul Ministru Tudose a propus ca începând de astăzi, 24 august 2015, să fie creată o comisie mixtă pentru analiza situaţiei actuale şi atragerea de fonduri europene în scopul închiderii, conservării şi ecologizării siturilor miniere. Co-preşedinţii acestei comisii au fost desemnaţi Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, domnul Maricel Popa, şi reprezentantul CNAFS, domnul Ion Popescu, Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN.

Un alt subiect important în cadrul discuțiilor de astăzi a fost înființarea Unităţii de Implementare a Proiectelor (UIP) în cadrul MECT. Ministrul Mihai Tudose a precizat că, în cel mai scurt timp, aceasta va fi înfiinţată şi vor fi îndeplinite cu celeritate toate demersurile pentru ca UIP-ul să fie operaţională.

La finalul discuţiilor domnul Ministru Tudose a propus reprezentanţilor CNAFS încheierea unui Protocol de colaborare între instituţia pe care o conduce şi Coaliţia Naţională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale în vederea acordării sprijinului reciproc în rezolvarea problemelor care vizează ambele părţi. Vor fi organizate întâlniri lunare, în prima zi de luni a lunii, la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Coaliția Națională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale este formată din peste 40 organizaţii nonguvernamentale, sindicate, patronate şi reprezentanţi ai mediului de afaceri de la nivel central și local.
La întâlnirea de astăzi au fost prezente: Asociaţia pentru Implementarea Democrației (AID), Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii, Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Institutul Naţional pentru Managementul Conflictelor (INMC) şi Academia Leaders4Romania.

Contact: Secretariatul General al CNAFS
Telefon 021 311 51 96
Fax 021 313 34 39

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.