wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Intalnire intre delegatia Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale

Miercuri, 5 august 2015, seria întâlnirilor de lucru a Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale (CNAFS) pe tema absorbției fondurilor europene a continuat, de această dată cu delegaţia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), condusă de domnul Vicepreşedinte Cristian Bitea.

Dialogul a avut loc pe fondul interesului comun privind identificarea celor mai bune măsuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbție a fondurilor structurale.

Cu acest prilej, reprezentanții Coaliției au prezentat setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; reducerea termenului de rambursare la 20 de zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin tranșe trimestriale; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management, urmând ca, în cazul POSDRU/POCU, această măsură să fie analizată separat; clarificarea procedurilor de achiziții publice, în cazul administrațiilor publice locale și asumarea de către autoritățile avizatoare, în cazul identificării de nereguli.

Primul subiect pe ordinea de zi a întâlnirii l-a reprezentat deblocarea celor 30 de posturi din cadrul programului POSDRU/POCU, o problemă adusă în atenţia membrilor CNAFS de către reprezentanții Ministerului Educaţiei şi Cercetării Științifice la întâlnirea din data de 27 iulie a.c. Potrivit reprezentanților MECS, majoritatea sincopelor apărute în derularea proiectelor cu finanţare POSDRU/POCU au fost cauzate de personalul insuficient, deblocarea celor 30 de posturi fiind imperios necesară.
În timpul întâlnirii, membrii CNAFS au fost informaţi de către reprezentanţii ANFP că Ministerul Educaţiei şi Cercetării Științifice a primit avizul ieri, 4 august a.c.

Alte teme de discuţie au vizat măsurile propuse şi agreate de către Coaliţie privind: motivarea financiară a funcţionarilor din instituţiile publice implicaţi în derularea proiectelor, precum şi creşterea numărului şi al nivelului de pregătire al personalului implicat în derularea proiectelor, cât şi a celui specializat în achiziţii publice la nivelul organizaţiilor şi instituţiilor publice, reprezentanţii ANFP susţinând oportunitatea acestora.

Astfel, membrii Coaliţiei şi reprezentanţii ANFP au căzut de comun acord asupra următoarelor aspecte:
– susţinerea remunerării personalului bugetar implicat în derularea proiectelor cu finanţare externă conform Ghidurilor de finanțare,
– susţinerea modificării legislaţiei privind asigurarea calităţii în educaţia şi formarea profesională a adulţilor.

În sprijinul celor de mai sus, Coaliţia va solicita în perioada imediat următoare o întâlnire comună la care să participe reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Coaliția Națională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale este formată din peste 40 organizaţii nonguvernamentale, sindicate, patronate şi reprezentanţi ai mediului de afaceri de la nivel central și local. Dintre acestea, la întâlnirea de astăzi au fost prezente: Asociaţia pentru Implementarea Democrației (AID), Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA – FSIA), Asociaţia pentru Bună Guvernare, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii, Asociația Municipiilor din România, Asociația pentru Integritate Publică şi Academia Leaders4Romania.

Contact: Secretariatul General al CNAFS
Telefon 021 311 51 96
Fax 021 313 34 39

Apariții media:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/08/05/comunicat-de-presa-coalitia-nationala-pentru-absorbtia-fondurilor-structurale-16-27-30

http://www.caleaeuropeana.ro/intalnire-intre-delegatia-anfp-si-reprezentantii-coalitiei-nationale-pentru-absorbtia-fondurilor-structurale/

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.