wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

COALITIA NATIONALA PENTRU ABSORBTIA FONDURILOR STRUCTURALE: INTALNIRE DE LUCRU CU DOAMNA MINISTRU SEVIL SHHAIDEH LA SEDIUL MINISTERULUI DEZVOLTARII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE

Coaliția Națională pentru Absorbția Fondurilor Structurale şi-a continuat astăzi, 24.07.2015, seria întâlnirilor de lucru pe tema absorbției fondurilor europene, de această dată cu doamna Ministru Sevil Shhaideh, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

În cadrul acestei întâlniri doamna Ministru şi-a manifestat interesul şi susţinerea faţă de majoritatea măsurilor propuse de către Coaliţia Naţională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale, în vederea accelerării accesării fondurilor structurale în perioada de programare 2014-2020, dintre care le evidenţiem pe cele care au prezentat un interes deosebit:

1. Susţinerea simplificării procedurilor de rambursare la nivelul Autorităţile de Management, pentru efectuarea acestora în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la depunerea acestora, cu condiţia ca beneficiarul să îndeplinească şi să respecte toate condiţiile impuse de programul respectiv;

2. Susţinerea aplicării unei rate a cofinanţării de maximum 2% pentru beneficiarii şi partenerii ONG, universităţi, patronate, sindicate şi alte entităţi non-profit indiferent de regiune şi atât timp cât proiectul nu se supune ajutorului de stat;

3. Incercarea identificării unor posibile soluţii privind motivarea financiară a funcţionarilor publici implicaţi în derularea proiectelor, respectiv cei implicaţi direct în echipele de implementare. În acest sens, doamna Ministru ne-a comunicat faptul că se lucrează acum la o lege a salarizării bugetarilor și împreună cu Ministerul Fondurilor Europene încercăm să ne gândim la o soluție care să lege performanța de nivelul salarizării în domeniul public.

4. Creşterea ratei de prefinanţare în cazul partenerilor ONG, universităţi, patronate, sindicate, alţi parteneri neguvernamentali, aceasta fiind imperios necesară în cazul entităţilor non-profit, a fost de asemenea una dintre măsurile agreate şi susţinute de către doamna Ministru Shhaideh.

Setul complet de măsuri propuse de către Coaliţia Naţională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale în vederea accelerării accesării fondurilor structurale în perioada de programare 2014-2020 îl regăsiţi anexat.

Coaliția Națională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale este formată din peste 30 organizaţii nonguvernamentale, sindicate, patronate şi reprezentanţi ai mediului de afaceri de la nivel central și local.

Dintre acestea, la întâlnirea de astăzi au fost prezente: Asociaţia pentru Implementarea Democrației (AID), Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie (ARES), Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Asociaţia pentru Bună Guvernare, Asociaţia pentru Integritate Publică, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii, Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară- SINDALIMENTA şi Academia Leaders4Romania. Seria întâlnirilor de lucru a Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale va continua cu alți miniştrii responsabili de absorbţia fondurilor structurale în efortul său de a aduce la cunoştinţa decidenţilor problemele cu care se confruntă beneficiarii, dar şi de a identifica de comun acord soluţii care să flexibilizeze sistemul de accesare a fondurilor structurale către beneficiari.

ANEXA Masuri propuse_Coalitia Nationala pentru Absorbtia Fondurilor Structurale

Aparitii media: 

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.