wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

Coalitia Nationala pentru Absorbtia Fondurilor Structurale : intalnire de lucru cu domnul Ministru Eugen Teodorovici la sediul Ministerului Finantelor Publice

Coaliția Națională pentru Absorbția Fondurilor Structurale şi-a continuat astăzi, 23.07.2015, seria întâlnirilor de lucru pe tema absorbției fondurilor europene, de această cu domnul Ministru Eugen Teodorovici, la sediul Ministerului Finanţelor Publice.

În cadrul acestei întâlniri domnul Ministru şi-a manifestat susţinerea faţă de măsurile propuse de către Coaliţia Naţională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale, în vederea accelerării accesării fondurilor structurale în perioada de programare 2014-2020, dintre care evidenţiem:

1. Susținerea finalizării Ordonanţei 64 privind cheltuielile publice eligibile până la sfârşitul lunii iulie 2015;
2. Susţinerea aplicării unei rate a cofinanţării de maximum 2% pentru beneficiarii şi partenerii ONG, universităţi, patronate, sindicate şi alte entităţi non-profit;
3. Agrearea efectuării plăţii trimestriale, în avans, a cheltuielilor necesare cu personalul implicat în implementarea proiectelor;
4. Susţinerea simplificării procedurilor de rambursare la nivelul Autorităţile de Management, pentru efectuarea acestora în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la depunerea acestora.

Coaliția Națională pentru Absorbţia Fondurilor Structurale este formată din peste 30 organizaţii nonguvernamentale, sindicate, patronate şi reprezentanţi ai mediului de afaceri de la nivel central și local. Dintre acestea, în cadrul întâlnirii au fost prezente: Asociaţia pentru Implementarea Democrației (AID), Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie (ARES), Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Asociaţia pentru Bună Guvernare, Asociaţia pentru Integritate Publică, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii, Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater, SINDALIMENTA-FSIA şi Academia Leaders4Romania.

Seria întâlnirilor de lucru a Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale va continua cu alți miniştrii responsabili de absorbţia fondurilor structurale în efortul său de a aduce la cunoştinţa decidenţilor problemele cu care se confruntă beneficiarii, dar şi de a identifica de comun acord soluţii care să flexibilizeze sistemul de accesare a fondurilor structurale către beneficiari.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.