wso shell indir alfa shell indir shell indir shell indir

AID incurajeaza cetatenii moldoveni din Romania sa participe la vot si apreciaza consensul si sustinerea principalilor lideri politici din Romania pentru Republica Moldova

 

Asociația pentru Implementarea Democrației încurajează cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul României să își exercite dreptul de a vota la alegerile de duminică, 30 noiembrie 2014, participând astfel la un moment istoric pentru țara lor, dar și pentru regiune. Scrutinul din 30 noiembrie poate aduce Republicii Moldova un viitor democratic înscris în coordonatele unui parcurs european și euroatlantic.

În acest context, Asociația pentru Implementarea Democrației face un apel către toate instituţiile şi persoanele responsabile să asigure condițiile necesare pentru ca toţi cetăţenii moldoveni aflaţi pe teritoriul României să îşi poată exercita, duminică, 30 noiembrie 2014, dreptul fundamental de a vota.

Totodată, Asociația pentru Implementarea Democrației apreciază consensul și sprijinul pe care toți actorii politici importanți din România îl acordă Republicii Moldova, în special în ceea ce privește susținerea demersurilor acestui stat în parcursul său european și euroatlantic. În aceste coordonate se înscrie și vizita efectuată la Chișinău, zilele trecute, de către președintele ales al României, Klaus Iohannis, însoțit de liderii PNL Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungureanu. În același sens, premierul României și președintele PSD, Victor Ponta, a transmis un mesaj cu privire la alegerile din Republica Moldova, exprimându-și speranța ca votul cetățenilor moldoveni să sprijine parcursul european al acestui stat.

În viziunea AID, această susținere reprezintă un model de consens și de reprezentare a intereselor naționale și de securitate a României, dar și, în sens mai larg, de securitate regională.

Această intrare a fost publicată în Stiri . Pune legătura în semnele de carte.